Centrul Vechi


PALATUL PARLAMENTULUI

Palatul Parlamentului din București, cunoscut Casa Poporului, măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane.

Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

mai multe informații >>

PALATUL CEC

Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeobște ca Palatul C.E.C., după denumirea ulterioară a instituției) este o clădire din București, situată în Calea Victoriei, față în față cu Palatul Poștelor, construit în aceeași perioadă.

Piatra de temelie a Palatului CEC a fost pusă în 8 iulie 1897, în prezența Regelui Carol I al României și a Reginei Elisabeta.bRealizată după planurile arhitectului Paul Gottereau, cu elemente specifice din arhitectura franceză de la sfârșitul secolului XIX, Palatul CEC a fost terminat în anul 1900.

În prezent, palatul găzduiește sediul CEC Bank.

mai multe informații >>

PALATUL VICTORIA

Palatul Victoria este un edificiu din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, situat în partea de est a Pieţei Victoriei.

Una din cele mai expresive clădiri pentru tipicul edificiilor publice de la sfârşitul anilor ’40, a fost construită pentru a fi sediul Ministerului de Externe. Ulterior clădirea devine sediul executivului, clădirea fiind cunoscută în acea perioadă sub numele de Palatul Consiliului de Miniştri. După 1989 edificiul a fost redenumit în Palatul Victoriei, continuând să fie sediul Guvernului României.

mai multe informații >>

BISERICA SFÂNTUL ELEFTERIE

Biserica Sfântul Elefterie este o biserică din București, din apropierea Operei Naționale. Biserica este situată pe Strada Sf. Elefterie Nr. 1 și a fost proiectată de arhitectul Constantin Iotzu. Este biserica nouă, existând o biserică veche în apropiere, având același hram.

Aceasta este prima biserică ridicată în cinstea Sfântului Elefterie pentru comunitatea credincioșilor de aici în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, între anii 1743 și 1744, în timpul domniei lui Mihai Racoviță Voievod.

mai multe informații >>

CARU’ CU BERE

Carul cu Bere este o berărie celebră din București deschisă în anul 1879.

În octombrie 2014, aproximativ 2.500 de clienți treceau, în fiecare zi, pragul restaurantului, iar 36% dintre ei erau străini.

mai multe informații >>

PARCUL CIȘMIGIU

Grădina Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din București. Este așezată în centrul orașului, are o suprafață de circa 16 hectare și este mărginită de două artere importante: bulevardul Regina Elisabeta și bulevardul Schitu Măgureanu.

În partea sud-estică a grădinii este Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Grădina Cișmigiu este amenajată în genul parcurilor engleze și are mai multe intrări: două prin bulevardul Regina Elisabeta, două prin bulevardul Schitu Măgureanu, una prin str. Știrbei Vodă. E

mai multe informații >>

PALATUL COTROCENI

Palatul Cotroceni este sediul Președinției României. Se află în municipiul București, pe Bulevardul Geniului nr. 1. O parte a palatului este deschisă vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, când a fost inaugurat Muzeul Național Cotroceni.

La începutul domniei, Principele Carol I al României primește ca reședință de vară vechile case domnești de la Cotroceni. Carol I hotărăște să construiască în incinta mănăstirii un palat, în folosința moștenitorilor Coroanei, care să-i servească drept reședință oficială în București. Planurile edificiului au fost realizate de arhitectul Paul Gottereau în stil clasic venețian.

mai multe informații >>

Pentru mai multe informații despre București, accesați www.romaniatourism.net